Hem

GAPOSA


GAPOSA har i flera årtionden tillverkat motorer för rullbara avskärmningar som utvändiga och invändiga solskydd, galler, jalusier och portar. I produktprogrammet finns standardmotorer (P) och motorer med elektronisk gränslägesenhet (E) samt radiomotorer (ER).

E-motorer med elektronisk gränslägesfunktion och integrerade reläer kan med fördel parallellkopplas. Detta gör att elinstallationskostnaden minimeras.

Förutom till standardmarkiser används E- och ER- motorer även till markiser och screens med mekaniskt övre stopp, där mjukstängningen önskas. När denna funktion programmeras fås även en kort auto-retur direkt efter övre stopp. Detta gör att påverkan på duk och mekanik blir betydligt skonsammare.

Alla GAPOSAs radiomotorer såväl som sol-& vindsensorer och fjärrkontroller använder det trygga och säkra 868 MHz bandet. Installationsvänlig programmeringen tillsammans med att vindvärdet i ett och samma system kan justeras individuellt från fjärrkontrollen per markistyp. Detta gör att systemet vunnit mångas gillande.

GAPOSA är också världsledande på tystgående motorer, för invändiga applikationer som mörkläggning, rullgardiner och filmdukar. Flera modeller har extremt låg ljudnivå men till en mycket attraktiv prisnivå. Sileo, som är samlingsnamnet på dessa tystgående motorer finns i standard- elektroniska och radiover- sioner.